• Nederlands
 • Français
 • Deutsch
 • English

Profiel van de Club

 • Een vereniging zonder winstoogmerk die blijvend de reserves aanwendt ter verbetering van haar watersportgebonden infrastructuur.
 • Lid van het KBYV (Koninklijk Belgisch Yachting Verbond, de WWSV (Wind- en Watersport Vlaanderen vzw) een door Sport Vlaanderen erkende watersportbond.
 • Stichtend lid van de vzw NIEUWPOORTWEEK en co-organisator van dit jaarlijks internationaal zeilfestival.
 • Maakt samen met de Stad Nieuwpoort en de twee zusterclubs K.Y.C.N. en V.V.W. deel uit van het Overkoepelend Orgaan van de Nieuwpoortse Jachtclubs.
 • Mede-organisator van het NZK (Noordzee Kampioenschap).
 • Referentie: de talrijke tevreden bezoekers die steeds opnieuw onze Club aandoen tijdens de zomermaanden.
   
What have Flying and Sailing in common

Michaël VAN SCHOOR is hoogleraar fysica aan de Koninklijke Militaire School. Michaël is hoofd van het departement fysica en is directeur van het laboratorium plasma fysica.

Hij is lid sinds 1987 lid en is sinds 2007 bestuurder van onze vereniging.

De Raad van Bestuur heeft op 26/5/2018 Michaël Van Schoor als Voorzitter van de WSKLuM vzw benoemd.

Wij feliciteren hem met zijn benoeming.

Max DE BAERE, Commandant-Vlieger (ret)  is sinds eind de jaren zeventig de trouwe assistent.

Hhij staat sinds 1984 in voor het operationeel runnen van de vereniging.

Max De Baere was boordcommandant op Seaking Helicopter in het 40e Search and Rescue Squadron van de Luchtmacht Basis Koksijde en draagt de zeilsport en de Club in zijn hart.

Michel HANTON, Luitenant-Ter-Zee 1ste klasse o.r. , had een loopbaan van 37 jaar bij de Belgische Marine. In totaal was hij gedurende 29 jaar ingescheept. Hij was in dienst op alle types van schepen van onze Marine, van mijnenjagers tot fregatten. In het kader van een uitwisselingsprogramma was hij gedurende 2 jaar ingescheept aan boord van een fregat van de Royal Navy. Hij was gedurende 5 jaar Commandant van de Zenobe GRAMME, het scholing zeilschip van de Belgische Marine. Michel is sinds jaren een fervent zeiler met een ruime ervaring.Wij feliciteren hem met zijn benoeming op 25/1/2014 als Voorzitter van de WSKLuM Nieuwpoort vzw en wensen hem alle succes.
Michel heeft op 26/2/2018 als Voorzitter en bestuurder ontslag genomen. De Raad van Bestuur heeft op 28/5/2018 aan Michel de titel van erevoorzitter toegekend.

Marcel TERRASSON, Luitenant-Generaal Vlieger (ret) en "Past Commandant van de Belgian Tactical Air Force" , neemt sinds 1982 het voorzitterschap waar van de vzw Watersportkring van de Luchtmacht Nieuwpoort en was van 1993 tot 2000 Voorzitter van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond. Op 25/1/2014 heeft hij de fakkel overgedragen aan Michel Hanton.
De RvB heeft op 3 mei 2014 beslist om aan Marcel Terrasson de titel van Erevoorzitter toe te kennen.
Marcel Terrasson is op 7 october 2016 overleden. Wij danken hem voor wat hij voor onze Club betekend heeft.